Home Contact
 

Het keurmerk

Na het afschaffen van de Vestigingswet werd het bedrijfsleven geacht zelf de kwaliteit te borgen. Binnen de ambachtelijke branches groeide in de loop der jaren de behoefte om een standaard te formuleren voor bedrijven die voldoen aan gestelde criteria ten aanzien van bedrijfsvoering en geleverd vakmanschap. Een aantal branches heeft in samenwerking met het Hoofdbedrijfschap Ambachten een pilotproject uitgewerkt, waaraan de goud- en zilversmeden en straatmakers vanaf het eerste uur volop hebben meegewerkt. Voor het verkrijgen van het keurmerk Erkend Ambachtelijke Onderneming doorlopen bedrijven een procedure waarvoor de branchecode de basis vormt.

Volgens Elrie Bakker van het HBA gaat een keurmerk op basis van branchecodes een positieve bijdrage leveren aan de professionalisering van ambachtelijke branches. “Een goede zaak want we hebben veel nieuwe instroom nodig de komende jaren in de ambachtseconomie, maar wel instroom die kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Op deze manier willen het HBA en de deelnemende branches dat aanmoedigen, borgen en belonen”.

Met het keurmerk Erkend Ambachtelijke Onderneming maakt u een bewuste keuze voor de kwaliteit van een écht ambacht! Het keurmerk is een label van de ambachtseconomie
 

U kunt op dit moment in twee branches bedrijven vinden met het keurmerk Erkend Ambachtelijke Onderneming:

 
Andere ambachtelijke branches volgen later.